SriChinmoy.org
sr Više o Šri Činmoju
x

Odabrani linkovi

Izbor sajtova i članaka o šri Činmoju. Da biste dobili više informacija o Šri Činmoju i njegovom delu, molim vas, poslužite se sledećim sajtovima:

Sri Chinmoy Library

U preko 1400 knjiga poezije, eseja, drama i pripovetki,

Šri Činmoja izražava raznovrsnost ljudske potrage za unutrašnjim skladom i razumevanjem samog sebe. Na ovom sajtu je dostupno više od hiljadu Šri Činmojevih inspirativnih dela na engleskom jeziku.

Sri Chinmoy Poerty

Sajt koji je potpuno posvećen poeziji Šri Činmoja

Sri Chinmoy Races

Šri Činmoj čvrsto veruje da fizičko i duhovno mogu i moraju da idu zajedno. On sam je u mladosti bio šampion u sprintu na 100 metara i u desetoboju, a istrčao je 22 maratona i 5 ulatramaratona i postavio mnoge svetske rekorde u dizanju velikih težina. Posetite hom pejdž Šri Činmoj maraton tima koji svake godine organizuje 500 atletskih takmičenja, od atletskih takmičenja veterana, do najduže trke na svetu na 3100 milja.

Sri Chinmoy Centre International

Sri Chinmoy Centre  Sebia and Montenegro

Uz vođstvo i ohrabrenje Šri Činmoja, na hiljade ljudi raznovrsnih profesija služe svojim zemljama raznovrsnim duhovnim i kulturnim manifestacijama, kao i kroz niz preduzeća namenjenih služenju zajednici. Ovde ćete naći informacije o filozofiji kojom se rukovode učenici Šri Činmoja i o njihovim aktivnostima. Na  linku za Srbiju i Crnu  Goru možete  naći više informacija  o događanjima  u našoj zemlji.

Sri Chinmoy Songs

Onlajn biblioteka pesama Šri Činmoja. Veoma nam je drago što možemo da podelimo sa vama ovu ogromnu zbirku pesama Šri Činmoja ne bengaliju i na engleskom. Ove pesme su po prirodi pesme posvećenosti i zasnovane su na Šri Činmojevim direktnim doživljajima Boga i duhovnog života. Nedamo se da će vam ovaj izbor dobro poslužiti da uvećate sopstvenu ljubav prema Bogu i ispunite svet uzvišenom muzikom.

Sri Chinmoy Music

Šri Činmoj kaže da je muzika “unutrašnji ili univerzalni jezik Boga. U duhovnom svetu, odmah posle meditacije dolazi muzika, dah muzike. Meditacije je tišina koje okrepljuje i ispunjava. Tišina je rečiti izraz neizrecivog”. Ovaj sajt pokazuje duhovnu dimenziju muzike kao sredstva da proširimo našu svest, i da izrazimo božansku Svest koja je u nama.

 Sri Chinmoy Art

Dobro došli u blistavi svet plodnog meditativnog slikarstva Šru Činmoja, koji sadrži preko 150.000 dela. Pogledajte onlajn galeriju njegove “Izvor-umetnosti”, mnoštvo slika blistavih boja i skladnog sklopa. Uskoro će se na ovom sajtu pojaviti i izbor iz njegovih 13 miliona crteža ptica-duša.

Radio Sri Chinmoy

Oslušnite meditativne i dirljive kompozicije Maestra Šri Činmoja, koje peva ili svira na desetinama instrumenata iz raznih zemalja.

Sri Chinmoy TV

Uđite u svet bezgranične kreativnosti Šri Činmoja kroz muziku, slikarstvo, govore, ili mu se pridružite na nekoliko trenutaka u meditativnoj tišini.

Sri Chinmoy Inspiration

Šri Činmoj grupa inspiracije postoji da bi oni koje je delatnost Šti Činmoja nadahnula podelili pozitivne novosti, nadahnuće i ohrabrenje – to su učenici i prijatelji Šri Činmoja. Šri Činmoj je duhovni učitelj koji nastoji da nadahne i služi čovečanstvo svojim duševnim ponudama - svojim molitvama i meditacijama, spisima, muzikom i slikarstvom i svojim kulturnim i sportskim programima namenjenim širokoj javnosti. Svi su dobrodošli da daju svoj prilog Šri Činmoj grupi za inspiraciju.

Annam Brahma Restaurant

Anam Brama je vegetarijanski restoran u Kvinsu u Njujorku, koji je nadahnut delom Šri Činmoja.