SriChinmoy.org
sr
Više o Šri Činmoju

Koncerti


Šri Činmoj  na koncertu u Nippon Budokan sali u Tokiju, Japan.

 

Od 1984. g. Šri Činmoj je besplatno izvodio svoju molitvenu muziku, na preko 600 koncerata širom sveta. Na tim koncertima, Šri Činmoj izvodi sopstvene kompozicije i improvizacije na raznovrsnim instrumentima Istoka i Zapada. U toku jednog koncerta on obično upotrebi oko dvadesetak instrumenata, a u nekim prilikama je svirao i do 150 raznih instrumenata na jednom koncertu.

On komponuje i izvodi muziku u meditativnoj svesti. Dok njegovo sviranje na flauti i indijskom esradžu budi osećaj dubokog i ispunjujućeg mira, zapanjujuće improvizacije na klavijaturama ispoljavaju izuzetno dinamičnu duhovnu energiju.

Novinar francuskog lista “Le Monde” je napisao: “Stiče se osećaj da publika nije došla samo zbog muzike, već i zbog onoga što se nalazi između kompozicija, to jest, unutrašnjeg mira, koji muzika zapravo samo produžuje”.

Između ostalog, Šri Činmoj je nastupao i u londonskom “Rojal Albert holu”, “Linkoln centru” i “Karnegi holu” u Njujorku, “Dejvis holu” u San Francisku, “Nipon Budokanu” u Tokiju i u Sidnejskoj operi.